Skogsbad

NATURENESS

SKOGSBAD / FOREST BATHING / SHINRIN YOKU

Vill du lära dig att skogsbada?


Behöver du återhämtning och få lov att stressa ner, hitta ny energi och balans? DÅ SKA DU PROVA PÅ SKOGSBAD!

Vandra långsamt ut i skogen, ta några djupa andetag och släpp det som varit och det som komma skall, sakta ner och öppna upp dina sinnen i naturen, för att bli allt mer närvarande.


Du kommer bli guidad igenom olika övningar i naturen, för att kunna slappna av, öka din närvaro, minska din stress och få bättre kontakt med naturen, samt få en soligare sinnes- stämning. Den här aktiviteten slog stort i USA som Forest bathing/therapy förra året och har nu kommit till Sverige. Skogsbad kommer ursprungligen från Japan där det heter Shinrin Yoku och uppkom i början av 1980-talet då naturkontakt saknades som återhämtning bland de hårt arbetande människorna som fick allt sämre hälsa.


Vi kommer va ute i skogen ca 2 timmar, där vi finner en fin och avslappnande miljö och utsikt. Ni kommer få uppleva en sinnes närvaro och avslappning med hjälp av natur och guidning.


Övrig information

Er guide är Felicia Eckersten (Naturhälsoguide & Mindfulness instruktör). Force of Naturen tillhandahåller liggunderlag och filtar. Ni behöver ha på er bekväma kläder och skor efter väder. Force of Nature skänker pengar till Viskogen som planterar ett träd för varje deltagare som har varit med på ett av våra event.


FOTO: Visit Mittskåne och fotograf: Anna Larsson

MER INFORMATION

Skogsbad kommer från början i från Japan där det heter Shinrin Yoku, det blev en stor trend i USA 2017 som Forest Bathing och  2018 så fick det svenska lexikonet ett nytt ord "Skogsbad". Skogsbad handlar om att utnyttja naturens reducerande effekter på stress.


Stadslivet kan producera stress bara av att man går nerför gatan med alla dessa stimuli, med höga ljud, föremål som tar ens uppmärksamhet, föroreningar och med alla dessa små beslutsfattanden så kan vem som helst bli stressad. Och det är därför vi kommer hem efter jobbet utan någon energi kvar till att göra det vi faktiskt ville.


Så låt Naturen hjälpa till att reducera din stress!

När du lämnar staden bakom dig så förändras allt. Lukterna, ljuden och landskapen förändras. Våra sinnen vaknar till liv och vi känner av många saker som vi inte tänker på under vårt vardagliga liv.


Men utöver att söka kontakt med naturen finns det en väldigt värdefull teknik för att motverka stress: NATURENESS - Skogsbad

tekniken innebär att man återförenas med naturen, oavsett om man är i en skog eller på ett öppet fält. Idén är att slappna av och lämna åt sidan det kaos som vi är omringade av varje dag. På detta sätt reducerar vi våra stressnivåer så att vi kan hantera dem bättre. Att ta en promenad i naturen innebär att man bryter sig loss från många av de stimuli som orsakar bland annat ångest.

(NATURNESS tekninken är forskningsbaserad teknik som bland annat kommer från mindfulnessen).


Fördelarna med skogsbad

Naturen hjälper dig att se världen från ett annat perspektiv. När du är stressad så beror detta delvis på att din hjärna är överbelastad. Skogsbad minskar den cerebrala aktiviteten relaterad till att ta beslut samt problemlösning. Det aktiverar istället områden i hjärnan som är associerade med känslor, njutning och kreativitet.


För att skogsbad ska kunna reducera dina stressnivåer måste du avsätta tillräckligt med tid åt detta. Och det går inte om du rusar igenom upplevelsen, utan du bör använda dina sinnen och göra andra övningar för minskad stress och öka välbefinnande, för att kunna ta upp naturens positiva effekter.

Datum


Vi tar för tillfälligt inte emot några bokningar 2023Investering


400 kr per/person. Minst 6 betalande deltagare. 2100 kr i grupp under 6 pers.
Frågor och bokning via: info@forceofnature.nu


Privat guidning


Är där inget datum som passar? Så går det bra att boka ett privat datum. Eller varför inte tipsa din arbetsplats om att ni ska ha skogsbad på nästa konferens. 2100 kr för privat personer upp till 6 personer. Annars är det 400 kr per person. För privata tillställningar så håller jag även Skogsbad / guideade vandringar på Kopparhatten i Skäralid eller valfri plats.Varberg och Göteborg går nu också att boka. info@forceofnature.nu


Presentkort


Köp ett Presentkort genom att skriva en förfrågan till info@forceofnature.nu

FELICIA ECKERSTEN


VD/Owner of FORCE OF NATURE

Event Manager. Landscape Engineer.

Kitesurf Instructor level 2.

Master in Landscape Architect outdoor environments for health and wellbeing. Certified Mindfulness Instructor & Yoga Instructor.