ART

Hej, det är jag som är konstnären som älskar lerbruk!

Felicia Eckersten, skåningen som tar med sig leran till Varberg och skapar handgjorda, vackra, harmoniska texturtavlor.

För mig är konst något mer än bara något vackert, det ska också skapa känslor. Jag vill jobba med de lugna och harmoniska, där sinnena ska kunna få vila som i ett skogsbad.
Jag vill känna känslan av ro när jag ser på mina tavlor och för att förstärka den och få de så där riktigt gött, så har jag valt att skapa mina tavlor på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Väggleran som jag använder är lokalt producerad på Hyllingegården och är baserade på skånsk ishavslera som bryts med minsta möjliga miljöpåverkan och koldioxidutsläpp. Leran har egenskaper som är naturligt fuktbuffrande och bidrar till ett naturligt och hälsosamt inomhusklimat. Även färgpigmentet kommer ifrån Hyllingegården och valet av kulör är såklart naturens egna färger.

Jag växte upp med mycket kreativa föräldrar på gården i Skåne nära djur och natur. Jag har lärt mig om foto, lera, målning m.m. på programmet Estet bild och formgivning. Jag har alltid älskat att göra designen i alla skolprojket, och det var alltid designen som jag började med, de viktiga.


Det var yogan och kitesurfen som lockade i Varberg och att hela staden är full av entreprenörer. Varberg inspirerar verkligen entreprenörer och konstnärer som mig. Tavlorna gör jag på fritiden när jag inte jobbar som Landskapsingenjör för Göteborgs Stad. Jag tycker om att stötta lokala företag och när det är så där gött miljövänligt också, för det känns verkligen ännu bättre då.

WE THE MOUNTAIN PEOPLE

“We the mountain people” heter denna serie av tavlor. Varje tavla har fått sitt namn från de orter som jag har gjort säsong på med min snowboard. Berg är konstanta och skapar trygghet och lugn.

ÅRE 

6CCF2A63-798B-423E-8604-DF0BEAF13227_1_201_a
IMG_5911
IMG_5913
IMG_5915

60*80 cm

3999 kr

FERNIE

IMG_5901
IMG_5899
IMG_5895
IMG_5897

100*80 cm

4999 kr

REVELSTOKE

IMG_5907
IMG_5903
IMG_5919
IMG_5904

60*80 cm

3999 kr

Materialval

LERA

För mig så är materialet det viktiga och det ska kännas skonsamt och rätt. Därför har jag valt lerprodukter som är rena naturprodukter som framställs helt utan främmande kemikalier eller tillsatser. Det är en helsvensk lerprodukt som är baserad på skånsk ishavslera och sand.

Jag gillar när råvarorna är lokala och leran bryts i Skåne med minsta möjliga miljöpåverkan och koldioxidutsläpp. Leran har krossats, värmebehandlats i ugn och sedan siktats till fin fraktion.


Jag färgar leran med pigment och för att få en annan textur så färgar jag den med väggfärg från Jotun, lady mineral. RAM

För att förstärka mitt intresse för byggnadsvård så har jag valt att få specialtillverkade lister till ramarna från Ageröds snickeri som ligger bara några minuter från mina föräldrars gård i Skåne. Dessa lister är handtillverkade med mekaniska maskiner från 1874, riktigt häftigt. Med dessa material från gamla tider som dessutom är miljövänliga skapar jag nutidens motiv för att skapa harmoni. Materialet är ek och betsas med valnötsbets ibland för att få den härliga bruna färgen


DUK

Skivan som jag målar på är gjord av träfiber och är väldigt lätt. Då leran i sig är tung så behöver man använda lätta material för att det inte ska bli allt för tungt. 


TRÄ SKYLLT

Sen tycker jag det är en fin detalj att ha mitt namn på tavlan i trä. Och det är jag så glad över att ett lokalt företag här i Varberg har hjälpt mig med. Det blir som det final tusch. Så tack VarbergLaser.se  för det

Följ hur jag tillverkar mina tavlor på

Kontakta mig

Redo att köpa en tavla?